nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

EDEBEX FACILITEERT VERKOOP FACTUREN ZODAT BEDRIJVEN SNELLER CASH BEKOMEN

Foto: (vlnr) Jon McLennan, Aissa Laroussi, Xavier Corman, David Van der Looven.

Als de financiering van starters en groeiers vaak moeilijk verloopt, is dat vooral omwille van gebrek aan garanties voor de investeerders. Het businessplan is te weinig transparant of de waarborgen zijn onvoldoende. Maar welke betere waarborg dan een factuur voor geleverde diensten. Door die omzet op korte termijn te financieren, geeft Edebex aan groeibedrijven het geld dat ze verdienen.

Met zijn onlineplatform voor de verkoop van facturen biedt Edebex de kmo's de kans om snel, gemakkelijk en tegen relatief lage kosten hun cashflow gezond te houden. Het volstaat dat bedrijfjes of grotere ondernemingen hun facturen aan bedrijfsklanten, met een nominale waarde van minstens 5.000,00 € (inclusief BTW) bij Edebex aanbieden.

Over het algemeen worden de ondernemingen die hun facturen via het platform verkopen binnen 72 uur betaald. Edebex int een retributie van 4 procent.

 

Bedrijfszekerheid

“Als we startups aanmoedigen dan weten we ook dat er veel zijn die een beperkte financiële buffer hebben. In confrontatie met grotere klanten, zijn die kleine jongens dan ook nog vaak slachtoffer van laattijdige betalingen terwijl hun vaste kosten aantikken en bijvoorbeeld ook de BTW tijdig moet betaald worden. Daarvoor bieden wij met Edebex een schitterende oplossing”, zegt Raf Gielen van Edebex.

Uit een analyse van Graydon en de KU Leuven over de perceptie van de belangrijkste oorzaken van faillissementen blijkt dat 29 procent van de faillissementen in België te wijten zou zijn aan achterstallige betalingen. In België betalen ondernemingen hun facturen gemiddeld pas na 48 dagen. Bovendien eisen leveranciers steeds vaker van startende ondernemers, dat hun facturen meteen worden betaald.

 

Meer flexibiliteit dan klassieke factoring

Uiteraard bestaat factoring al langer dan vandaag, maar Edebex biedt een pak meer flexibiliteit. In feite is het systeem een online marktplaats, waar verkoper en koper van facturen mekaar vinden. De verkoper – dus de jonge ondernemer – kan als lid van Edebex op elk ogenblik beslissen om een factuur aan te bieden. Hij/zij bepaalt dus welke factuur en van welke klant.

De risicoanalyse berust op de schuldenaar – het bedrijf dat normaal de factuur zou betalen. Als dat geen overheden en particulieren zijn, maar “normale” ondernemingen, is de deal snel beklonken.

 

Contacteer ons voor meer info

Hoewel de diensten van EDEBEX in principe verlopen via een online platform, zorgen we – in samenwerking met NEWBUSINESSFORUM – dat mensen die in eerste instantie een vrijblijvend persoonlijk contact verkiezen, zich meteen kunnen aanmelden.

 

stuur “EDEBEX” met uw contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg