nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
30 JAAR NA SLUITING WATERSCHEI: VOORMALIGE MIJNSITE HERLEEFT
 
VDAB, SYNTRA Limburg en stad Genk legden samen met minister Philippe Muyters de eerste steen van de technologie- en talentcampus T2. De eerste opleidingen in één van de grootste technologieopleidingscentra van Europa staan gepland voor september 2018.
 
Foto: Fons Leroy -  gedelegeerd Bestuurder VDAB
 
De T2-campus wordt gebouwd op het Thor Park in Genk, waar de voormalige mijnsite van Waterschei herontwikkeld wordt tot een technologiehotspot. Rondom de T2-campus vind je een prachtige parkomgeving in een natuurgebied dat momenteel kandidaat is als UNESCO-erfgoed.
 
“De T2-campus wordt een open huis van 24.400m2 met state-of-the-art techlabs en leslokalen`, aldus Fons Leroy van VDAB. `Er zullen dagelijks zo’n 1.300 trainees deelnemen aan inspirerende technologieopleidingen en –projecten. Een open en gedeelde omgeving waar zowel conventionele machines als nieuwe en gespecialiseerde technologie staat.”
 

T2- campus is meer dan een gebouw

Als het opvallende gebouw de “hardware” is, dan zijn de trainers, nieuwe leermethodieken en opleidingen de “software” van de campus. Daarom is samen met de eerstesteenlegging ook het T2-innovatieteam van start gegaan. Zij zijn gestart met hun roadshow naar bedrijven en kennisinstellingen met als concrete doel te peilen naar de praktijknoden en kijken hoe de vertaalslag naar opleidingen kan gemaakt worden. Een betere afstemming van opleidingen op jobs zal finaal resulteren in compleet nieuwe opleidingen.
 
De samenwerking tussen VDAB, SYNTRA Limburg en stad Genk is uniek door zijn ecosysteem van samen leren en samen creëren. Verspreid over 4 domeinen - energie, IT, nieuwe materialen en elektro - wordt technologisch talent ontdekt, gestimuleerd en ontwikkeld. Iets waar onze provincie absoluut nood aan heeft!

 

Talent in technologie broodnodig voor innovatieve economie

Jaar na jaar bevestigen vacature- en tewerkstellingscijfers de SALK-analyse: zeer veel bedrijven zijn op zoek naar technologietalent terwijl er veel te weinig Vlamingen kiezen voor een technologieopleiding.  Met de T2-campus wil men het verschil maken.
 
Leroy zegt: “Iedereen is er welkom: van kinderen tot jongeren, van volwassenen tot gepensioneerden. Zowel leerlingen, werknemers, werkzoekenden als ondernemers. Een netwerk van schakels waar iedereen letterlijk zij aan zij staat in de technologielabs. Zo willen we niet alleen efficiëntiewinst boeken - het gebouw zal gebruikt worden van maandag tot zaterdag van 8u tot 23u -, maar ook boeiende kruisbestuivingen en samenwerkingen stimuleren. Door dit uniek partnerschap kunnen we de STEM-beroepen meer promoten en samen met bedrijven verder inzetten op het ontwikkelen van werkplekleren voor technische beroepen.”
 

Wat kan T2-campus voor uw bedrijf betekenen:
vraag het aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg