nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
BEHEER VAN BELGISCHE GEBOUWEN IS ER SLECHT AAN TOE
 
Belgische overheden en bedrijven springen slordig om met het beheer van hun gebouwen. In tegenstelling tot Nederland wordt technisch onderhoud hier niet georganiseerd, maar gearrangeerd. Dat heeft voor een deel te maken met het ontbreken van een passend aanbod. Daar brengt ALBUS nu verandering in.
 

 

Financiële kwestie

 
“Al meer dan 15 jaar werken we in de sector van beheer van gebouwen en we mogen gerust stellen dat het slecht gesteld is met ons patrimonium”, zegt Werner Couck van BISC – NEWBUSINESSFORUM.
 
Couck heeft sinds 2002 mee aan de wieg gestaan van Roofcomfort en Allbufa, maar heeft ook met Heijmans RE jarenlang gepleit voor meerjaren onderhoudsplanning volgens NEN-2767 bijvoorbeeld.
 

No nonsense is deel van de oplossing

“Leven met deze realiteit”, is het basisprincipe voor de ontwikkeling van ALBUS – all building services – dat diverse specialisten samenbracht en overkoepelt.
 
“We contacteren de markt met één totaaloplossing”, zegt Couck, “en we stellen ons op als co-owner van het probleem.
 
In tegenstelling tot studiebureaus die uren willen factureren of aannemers die installaties en meerwerken willen verkopen, moeten onze partners denken zoals de eigenaar – alsof het voor hunzelf zou zijn”.
 
Gebouwenbeheerders zijn niet van alle technische markten thuis en herademen blijkbaar als ze mensen over de vloer krijgen met gezond verstand en een brede, nuchtere kijk op vastgoedbeheer.
 

Klusmanagement kon veel beter

Zodoende werken we kostefficiënter, preventief en rustiger, met veel minder dure dringende interventies.
 
We plannen dan niet op 30 jaar zoals in Nederland, want dat krijg je in België niet verkocht, maar we kunnen toch nuttige aanbevelingen doen op basis van wat we zien.
 
Zorgenvrije gebouwen, infra en technieken
 
“In Nederland zijn de normen gezet door Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst, zoals de NEN-2767 en rgdBOEI. De partners van Albus gaan te werk met de kennis en de wijsheid van die basis, maar passen ze wel toe met Vlaamse nuchterheid”, besluit Couck.
 
De feitelijke groep bestaat uit specialisten op vlak van bouw, energie, brand, signalisatie, administratief beheer, … verkoop en verhuur, met aannemers, architecten, financiers, juristen en makelaars.
 

Meer weten over ALBUS: neem vrijblijvend contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg