nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

FINANCIER JE COMMERCIËLE NETWERK

Door de exponentiële toename van de vraag naar innovatie – vooral in Limburg – in de laatste 5 jaar, zijn de nieuwe ondernemingen meer dan waarschijnlijk vrij technisch geworden. Dit is meestal omgekeerd evenredig met hun commerciële attitude en organisatie.

In de voorbije 25 jaar, sinds de mijnsluitingen, zijn onze bedrijven steeds kleinere eenheden geworden en tal van taken worden uitbesteed. We hebben dat ook gezien begin jaren ’90 toen stichters-werkende vennoten vooral technische operationele kennis hadden en leverden. Die bedrijven hebben te weinig commerciële structuur, ervaring en slagkracht. Dat is een bedreiging.

 

Sales is elementair

Toch is het elementair dat innovatie verkocht wordt. Maar er is geen “sales force”! Dus moeten die jonge of kleine ondernemingen vooral beroep doen op hun netwerk om omzet te boeken. Het netwerk van de zaakvoerder(s) en/of partners.

NEWBUSINESSFORUM helpt bedrijven ook om een effectief commercieel netwerk op te bouwen, met mensen of bedrijven die enerzijds een bewezen meerwaarde kunnen leveren en die daar, op succesbasis voor vergoed worden.

Het is dan wel absoluut noodzakelijk dat ze ook een gezond commissiesysteem te bieden hebben, zodat de externe verkoper of “lead generator” correct beloond wordt

 

Voorbeelden rondom ons

Je ziet de opkomst van Booking.com, Airbnb, Über, enz... Franchising is ook een interessante formule voor krachtenbundeling, maar ook dus de “agentschappen”. Artiesten worden vertegenwoordigd door een boekingskantoor, vastgoedmakelaars werken op commissie, … dus zo raar is dat allemaal niet.

Ook bij internationale handel kennen we dit systeem al jaren, want in het buitenland zijn we zo mogelijk allemaal starters en hebben we geen verkopers op die markt. Daarom is het werken met “agenten” in export wel een bekende techniek.

 

Sponsor ons onderzoek en ontwikkeling

NEWBUSINESSFORUM gaat aan studenten van de UHasselt de opdracht geven om hierover empirisch onderzoek te doen, om tot een handleiding te komen die commerciële netwerking kan stimuleren en realiseren.

Wil je meer weten over het onderzoek en de resultaten die dat oplevert dan kan je actief meewerken en sponsoren. Voor 150,00 € (excl.BTW) per bedrijf ontvang je het eindrapport en ben je uitgenodigd op 2 seminars die over dit onderwerp in het voorjaar van 2017 zullen worden georganiseerd.

 

Meld je aan als sponsor van dit belangrijk onderzoek en implementatie en mail SPONSORING ONDERZOEK naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg