nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

FINANCIËLE DISCUSSIES DOEN INNOVEREN INZAKE AFSPRAAKTECHNIEK

Mr. Astrid Clabots van VILLA JURIS Advocaten in Hasselt, houdt voortaan ook consultaties via Skype, naast persoonlijke contacten in Hasselt en Antwerpen. Dat heeft alles te maken met het succes van haar expertise inzake beheer van appartementsgebouwen. Haar boek “Heibel in het appartementsgebouw” heeft vragen bij professionele syndici en mede-eigenaars in gans Vlaanderen losgeweekt.
 

 

Geld is universele bron van betwisting

In 50% van de gevallen van betwistingen bij het beheer van appartementsgebouwen, is geld de belangrijkste oorzaak van het dispuut.
 
Om al die vragen te kunnen beantwoorden schreef mr. Astrid Clabots eerst een boek “Heibel in het appartementsgebouw”.
 
Vervolgens werden cursussen georganiseerd bij Syntra en UCLL Hasselt – in Limburg – en dan via Universiteit Antwerpen en webinars op het internet, om de markt geografisch uit te breiden. Nu gaat het één-op-één via online beeld.
 

Logische innovatie

“De SKYPE-meetings geven ons uiteindelijk een maximale bereikbaarheid”, aldus mr. Clabots. Vanuit het standpunt “new business” is dit een logische innovatie inzake kennisdistributie en marktverwerving. Dossiers kunnen al langer via e-mail gestuurd worden en een afspraak op kantoor kon al online geboekt worden. Enkel het persoonlijk contact gebeurde nog fysiek.
 
Mr. Clabots. “We kunnen veel meer mensen zien, uit een veel groter marktgebied. Dit was een noodzakelijke stap om de kennis en referenties die we intussen opgebouwd hebben, zoveel mogelijk te verzilveren.”
 

Ook financiële kennis versterkt

Niet alleen technisch, maar ook inhoudelijk werd er geïnnoveerd. Omdat 50% van de discussies in Verenigingen van Mede-Eigenaars (VME’s) precies gaan over de afrekeningen (lees boekhouding), heeft VILLA JURIS Advocaten ook experts ter zake aangesproken.
 
Clabots: “We hebben externe expertise die snel een revisie van de rekeningen kan maken. Dat stuk gaat mee in het dossier en maakt dat we bij eventuele betwistingen voor de rechtbank veel sterker staan in een dispuut tussen syndicus en mede-eigenaars bijvoorbeeld.”
 
De financiële expertise is ook ter beschikking van syndici die een opdracht van een voorganger moeten overnemen, als een soort van due diligence tussen de twee.
 

Evolutie van bedrijf bevestigd

Dit project is weer een exponent van de evolutie van het bedrijf VILLA JURIS Advocaten. Omwille van de pragmatische strategische beslissingen die snel en oordeelkundig worden genomen en uiteindelijk resulteren in de snelle groei van het kantoor.
 

Surf naar www.villajuris.be

 

 

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg