nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

ADVOCATEN OPTIMALISEREN VERZEKERINGSDOSSIERS KMO’S VOOR BETER RENDEMENT

Mr. Astrid Clabots van VILLA JURIS Advocaten is gastprofessor – verzekering voor KMO – aan UCLL

Proactief juridisch advies moet voordeel opleveren; het uitbalanceren van de risico’s van de KMO om de verzekeringsportefeuille evenwichtiger samen te stellen, is daar een mooi voorbeeld van. “Onze screening levert meestal meteen winst inzake te betalen premies. Maar we zorgen er ook voor dat bij schade de dekking optimaal geregeld is”, zegt mr. Astrid Clabots van VILLA JURIS Advocaten.

Volgens de juridische experts van VILLA JURIS Advocaten wordt er vaak slordig omgesprongen met verzekeringen; de wettelijk verplichte verzekeringen worden uiteraard afgesloten, de contractuele afspraken (bv. schuldsaldoverzekering bij hypothecair krediet) neemt men op de koop toe. De notie over vrijwillig aan te gaan verzekeringsovereenkomsten ligt moeilijker. Over het algemeen kan de globale verzekeringsportefeuille slimmer opgebouwd én uitgebalanceerd worden.

“Het gaat niet alleen over het vergelijken van premies op de markt”, zegt mr. Clabots. “De kern van de zaak ligt vaak in de inschatting van het risico en het opbouwen van zowel interne als externe dekking daarvan.”

VILLA JURIS Advocaten zet op dit gegeven in, en verzorgt momenteel zelfs gastcolleges aan de UCLL met als voorwerp “Verzekeringen voor de KMO”.

“De gastcolleges aan de UCLL bevestigen eigenlijk wat we al begin 2016 zelf bij VILLA JURIS Advocaten hebben opgestart, namelijk de screening van verzekeringsdossiers van KMO’s”, aldus nog mr. Clabots.

Uit ervaring weten de advocaten van dit kantoor dat de meeste verzekeringsdossiers zelfs onvolledig zijn en/of niet de waarborgen leveren die de ondernemers denken te hebben.

Om daaraan te verhelpen zal een seminar “Screenen van verzekeringsdossiers voor de KMO” door VILLA JURIS Advocaten aangeboden worden aan bedrijven en aan boekhouders/accountants, vanaf begin 2017. Deze opleiding zal doorgaan in de nieuwe kantoren aan de Bampslaan 19 in Hasselt.

Wie dat wil kan nu al contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een afspraak over “het verzekeringsdossier”.

 

Je kan ook al inschrijven voor deze GRATIS opleiding op woensdag 01 februari 2017 in Hasselt, via deze link:

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg