nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

VAN ASTRIDLAAN NAAR BAMPSLAAN IS KLEINE STAP MAAR GROTE SPRONG

Eind september hebben advocaten en medewerkers van VILLA JURIS Advocaten hun stek aan de Astridlaan in Hasselt geruild voor de Bampslaan. "Ingevolge de snelle groei van het aantal mensen, moesten we een groter pand opzoeken", zegt managing partner Geert Lambrechts.

Foto vlnr: Johan Vanmuysen, Marjolein Liefsoens, Astrid Clabots, Geert Lambrechts, Ludo Poelmans en Koen Vanoppen.

Het advocatenkantoor Villa Juris verhuisde 4 jaar geleden van Kermt naar de Koningin Astridlaan in Hasselt. Tijdens die 4 jaar groeide het aantal klanten aanzienlijk en daardoor intern ook het team: van 8 naar 26 mensen, die wegens plaatsgebrek al op 2 locaties moesten worden ondergebracht.

Daarom werd uitgekeken naar een nieuwe vestigingsplaats. Die werd gevonden in het voormalige Fortis-bankkantoor op de Bampslaan, tussen het station en de Groene Boulevard. Het dateert van 1984 en is in prima staat.

“De stad Hasselt investeert heel wat in het creëren van een aangename, leefbare en veilige stationsbuurt. Ook wij als bedrijf en als ondernemers willen daar mee onze schouders onder zetten. Daarom hebben wij dit voormalig bankkantoor gekocht: een investering van 1 miljoen €, plus 250.000 € voor aanpassingswerken. Wij deden dat omdat wij geloven in de toekomst van de buurt maar ook omdat wij dichtbij het centrum zitten, goed bereikbaar zijn met de wagen én het openbaar vervoer en, last but not least, ook de rechtbank niet veraf ligt”, aldus vennoot Johan Vanmuysen.

De vennoten en de medewerkers hebben zopas hun intrek genomen aan de Bampslaan 19, ook in Hasselt en nauwelijks een paar honderd meter van de vorige vestiging. Daar beschikken zij over 1.850m² kantoorruimte.

“Wij hebben nu op de groei gekocht”, aldus medevennoot Geert Lambrechts. “Nu al vormen wij een middelgroot advocatenkantoor en zitten wij daardoor binnen de top 10 in Limburg”.

 

Ideale partner voor vermogensbeheer van ondernemers

De spectaculaire groei van de voorbije jaren heeft vooral te maken met de specifieke aanpak van het kantoor. Het accent is verschoven naar specialisatie en advies. “Wij leveren steeds meer adviserend werk, wij creëren samenwerkingsvormen en zoeken naar oplossingen. Wij leiden en begeleiden projecten, zetten ondernemingen op punt”, zegt Geert Lambrechts.

Door de combinatie van expertise in vennootschapsrecht en vermogensarchitectuur, bouw en ruimtelijke ordening, vergunningen en beheer van vastgoed en opbrengstpanden, is VILLA JURIS Advocaten een ideale partner adviseur van familiale ondernemers, die met kinderen en familie hun bedrijven zien groeien.

25 à 30 jaar na de sluiting van de steenkoolmijnen in Limburg, is de regio trouwens toe aan een grote golf van consolidatie van juist dat bedrijvensegment.

 

Ambities

VILLA JURIS Advocaten zijn ambitieus want de competentie die er momenteel in huis is, kan minstens op Vlaams niveau uitgerold worden.

Het tekort aan bedrijventerreinen, het inbreiden van woongebieden, de richtlijnen over het beheer van mede-eigendom of de evolutie naar co-housing, … het zijn allemaal onderwerpen waarin de juristen van VJA experten zijn geworden en die allemaal op Vlaams niveau politiek en wettelijk geregeld zijn.

Betekent deze verhuis een zoveelste doorstart naar een nog groter kantoor? Johan Vanmuysen antwoordt genuanceerd: “Het is niet gemakkelijk om een goed evenwicht te vinden tussen kwaliteit en groei. Wat wij niet willen, is groeien om te groeien. De nadruk zal blijven liggen op de kwaliteit. Waar we wèl van overtuigd zijn, is dat door onze manier van werken wij ook in de toekomst met nog meer ondernemers zullen samenwerken. Pleiten voor de rechtbank zal daarbij waarschijnlijk in verhouding verminderen, begeleiden, adviseren en samen naar oplossingen zoeken zal echter toenemen.”

 

Lezingen, seminars en online

Het kantoor zet trouwens ook in op diverse contacten met de verschillende doelgroepen. Zo wordt er bewust gekozen voor het organiseren van lezingen en seminars om mensen en bedrijven te informeren over wijzigingen die op til zijn; zoals die van de omgevingsvergunning en de vennootschapswetgeving.

Ook online services zullen in de toekomst nog aan belang winnen; bijvoorbeeld om een dossier op te laden of stukken toe te voegen, om afspraken te boeken, om op de hoogte te blijven van de “actua juris”, om in te schrijven voor seminars, enz …

Volg ons op het internet via www.villajuris.be en consulteer regelmatig ons aanbod van nieuws, actua en lezingen.

Leesmeer1
Leesmeer2
Leesmeer3
Leesmeer4

 

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg