nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

THEORIE VAN BLUE ECONOMY HARD GEMAAKT IN MEGA BETONBLOKKEN BIJ CARMANS

Stefan Carmans is een bezield ondernemer met een passie om de “blue economy” in zijn dagelijkse bedrijvigheden toe te passen. Met de productie van zijn BLEUBLOCKS is hij erin geslaagd om zijn theorie effectief hard te maken.


 
CARMANS GROUP lanceerde de BLUEBLOCKS op de internationale Dag van de Aarde 22 april 2015. “De meest CO2 vriendelijke betonblok is inderdaad het gevolg van doorgedreven Blue Technology visie", zegt bedrijfsleider Stefan Carmans.

Ter gelegenheid van de meeting van de Cleantech Community Limburg op 21 april werd een Blueblocks”-monument neergezet bij het gebouw van Greenville in Houthalen-Helchteren.

Op de foto vlnr: Luc Driessen (toen algemeen directeur van Greenville in Houthalen), Stefan Carmans, burgemeester Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren en voorzitter van Greenville nv, Yves Liberloo en Etienne Schouterden – allebei van Carmans BT.

 

Grondreiniging en patent

Het voormalige “Grondreinigingscentrum Limburg” is omgedoopt tot “Carmans BT” (blue technology) om de marktpositie te verankeren. Want behalve het reinigen van grond voornamelijk van wegenwerken – met gebruik van groene energie uit zon en wind – wordt er ook actief werk gemaakt van de opwaardering van de restfracties grind en zand.

Het gebruiken van herwonnen grind en zand om betonblokken te maken is één deel van het verhaal. Ook de samenstelling van het assortiment is uniek, met enerzijds ronde noppen op de blokken en anderzijds de keuze uit tal van vormen, om de meest uiteenlopende klussen te klaren.

Maar we moeten ook en vooral wijzen op het patent voor de schanskorven, waardoor de mega betonwanden kunnen worden afgewerkt voor akoestische of gewoon esthetische doeleinden, met gebruik van bijvoorbeeld lavasteen.

 

IKEA Hasselt perfecte referentie

"De wand die we mochten plaatsen bij IKEA Hasselt als buffer tussen het winkelverkeer en de achterliggende woonwijk, is een prachtige referentie voor ons bedrijf”, zegt Stefan Carmans.

Er werd door de opdrachtgevers gekozen voor deze oplossing van CARMANS BT, omwille van de zeer goede resultaten inzake geluidsabsorptie. Zodoende wordt de geluidsoverlast voor de buurt, door af- en aanrijdende IKEA klanten, wellicht tot een minimum beperkt.

Gezien dit dossier altijd gevoelig lag bij de buurtbewoners is de keuze van de oplossing van CARMANS BT het beste bewijs dat de innovatie van het bedrijf aanslaat in de markt.

“Eigenlijk zouden alle openbare besturen moeten kiezen voor de BLUEBLOCKS”, zegt Carmans. “Voor alle containerparken of op- en overslagstations, voor havens en kades, voor natuurbeheer, enz … want gezien onze blok gemaakt is met hernieuwbare energie en hernieuwbare grondstoffen, hebben wij gegarandeerd de laagste “carbon footprint”. Als men streeft naar een CO2 neutrale economie, dan moet men doen wat men predikt.”

 

Succes in landbouw en opening Franse markt

Door de omwenteling in de grondreiniging en de productie van een kant-en-klaar product, openen zich tal van nieuwe markten voor CARMANS BT. Zo gaat het bedrijf nu bijvoorbeeld actief naar bepaalde deelmarkten zoals de landbouw. Maar ook export is nu ineens een realiteit geworden. In Frankrijk heeft CARMANS BT de eerste stappen al gezet om ook daar door te breken.

 

Bekijk alle informatie over carmans aannemingen en carmans bt en onze video’s op onze website www.blueblocks.be  en  www.carmans.be

 

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE

Leesverder1

Leesverder2

Leesverder3

 

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg