nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Op 3 februari jl. organiseerden Continéo en Cleantech Community een uniek dubbeloptreden van Francesca Vanthielen en vader prof.em. Walter Vanthielen in Greenville Houthalen. I-Line maakte deze videoreportage.

Na een macro-economische inleiding door prof.em.Walter Vanthielen, nam Francesca het woord om een lans te breken voor internationale samenwerking in de zorg voor het klimaat, met een lezing onder de noemer: SOS Noordpool.

Professor (internationale) economie Walter Vanthielen was decennia lang een begrip aan de UHasselt. Internationale handelspolitiek, financiële markten, en milieu-economie zijn enkele van zijn favoriete thema’s.

 

Dochter Francesca, bekend uit de media, deelt zijn fascinatie voor economie en vulde recent haar diploma TEW aan met een master Vergelijkende en Internationale Politiek. Voor haar masterproef trok ze naar de Noordpool, een schijnbaar rustig oord van sneeuw en ijs. Maar schijn bedriegt, want op en rond de Noordpool liggen ook enorme olie- en gasvoorraden. Door de opwarming van de aarde smelt steeds meer ijs waardoor het voor oliemaatschappijen mogelijk wordt deze voorraden aan te boren. Maar met de grillige natuur en weersomstandigheden in het noordelijke gebied lijkt een volgende natuurramp alleen een kwestie van tijd. Net als de Zuidpool zou daarom ook de Noordpool het statuut van een wereldreservaat moeten krijgen.

Dit event kwam tot stand in een samenwerking tussen Continéo, de alumniwerking voor economisten van de UHasselt, het LUC en EHL van destijds, en Cleantech Community Limburg / Greenville.

Reportage foto en video : Philip Hilven - i-Line

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg10.jpg12.jpg13.jpg14.jpg