nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Begin juni ’15 trok een delegatie van de Cleantech Community Limburg naar het Groothertogdom Luxemburg om daar te leren van herbestemming van oude industriële sites en van een topfabriek op laboformaat.

Arcelor Mittal, Schneider Electric, Enovos, Creos en Sudstrom hebben in Luxemburg samen de “Learning Factory” opgestart. Centraal staat “learning by doing” waarbij bedrijven en kenniscentra praktische opleidingen kunnen volgen met focus op energie efficiëntie en procestechnologie.

De “Learning Factory” is een mini-fabriek waar industriële processen in real-time gesimuleerd worden. Het trainingscentrum is uitgerust met echte machines en de best beschikbare technische apparatuur. De meeste opleidingen duren enkele dagen maar er worden ook langere sessies georganiseerd steeds op maat van grote bedrijven en van kleine KMO’s. De meeste opleidingen focussen op energie efficiëntie, het leren werken met nieuwe technologie en Six Sigma procesoptimalisatie.

Meer info: klik hier

Maar vooral stapte het gezelschap af bij de installaties van Belval, waar op een industrieel “kerkhof” een nieuwe (studenten)stad verrees. Indrukwekkend !

Meer info: klik hier

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg10.jpg12.jpg13.jpg14.jpg