nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Met de ingebruikname van de Tortuga XL cargofiets durft Bubble Post zowel een elektrische cargofiets in te zetten voor stadsdistributie in Brussel, als te kiezen voor één van de meest innovatieve Vlaamse KMO's in mobiliteit.

Vlnr: Kris Dekeyzer en Dirk Verhaeghe (The Opportunity Factory) Jay (Bubble Hero), Mattias Decuypere (Bubble Post)

Brussel, 8/06/2016 - Sinds deze week zijn ze te zien in het Brusselse straatbeeld: de nieuwe elektrische cargofietsen waarmee Bubble Post voortaan leveringen doet in de stad. De Tortuga XL is een innovatief vervoermiddel dat wordt geproduceerd door The Opportunity Factory. De eerste tien exemplaren zijn intussen geleverd. In de loop van het jaar komen er nog een veertigtal bij, die ook in andere steden zullen worden ingezet.

Na maanden van ontwerpen, prototypen, testen en tweaken zijn de eerste tien exemplaren van de Tortuga XL in gebruik bij Bubble Post. Met dit vernieuwende vervoermiddel gaat het distributiebedrijf voortaan in Brussel en later ook in andere steden, leveringen doen. Deze elektrische cargofiets werd bedacht, ontwikkeld en geproduceerd (in België op de koop toe) door The Opportunity Factory.

“Duurzame en efficiënte stadsdistributie is waar we met Bubble Post voor staan. Duurzame oplossingen vinden voor stadsmobiliteit is dan weer het stokpaardje van The Opportunity Factory. Het kon niet anders dan dat beide, van oorsprong bovendien Gentse bedrijven elkaar vonden”, aldus Mattias Decuypere, Operationeel en Logistiek verantwoordelijke Bubble Post.

“Als jonge start-up zijn wij uiteraard bijzonder verheugd om een succesvolle speler zoals Bubble Post als onze eerste grote klant te mogen verwelkomen”, vult Dirk Verhaeghe, medeoprichter van The Opportunity Factory aan. “We waren al een hele tijd bezig met de ontwikkeling van een elektrische cargofiets, maar de input van de Bubble Heroes heeft ons echt wel geholpen bij het finetunen van deze ‘elektrische fietscamionette’ zoals wij de Tortuga XL weleens noemen.”

Het resultaat van de samenwerking is een elektrische cargofiets die met geen enkele andere cargofiets te vergelijken is. De Tortuga XL kan zonder probleem op zichzelf een bestelwagen in de stad vervangen. Met een laadvermogen van 250kg en 2m3 beschikt hij over de grootste laadcapaciteit in zijn soort. “Ook het gebruik van robuuste materialen en vooral de afvering op alle wielen heeft ons overtuigd”, gaat Decuypere verder. “Tests hebben aangetoond dat de Tortuga XL de ergste kasseistroken kan trotseren. En doordat hij volledig elektrisch wordt aangedreven, is er minder slijtage en dus ook minder onderhoud. Maar het waren vooral de enthousiaste reacties van onze Bubble Heroes na de testritten die ons over de streep hebben getrokken.”

De productie van de Tortuga XL gaat intussen verder. In de loop van dit jaar levert The Opportunity Factory er nog veertig af bij Bubble Post. Voor de komende twee jaar is er ook al een intentieovereenkomst tussen beide bedrijven voor de afname van nog vijftig stuks per jaar.

Over The Opportunity Factory
The Opportunity Factory is een start-up die in 2014 als coöperatieve vennootschap werd opgericht door een groep van enthousiaste entrepreneurs. Ondertussen werd het netwerk uitgebreid tot dertien actieve coöperanten. Doel van het bedrijf is innovatieve en duurzame oplossingen ontwikkelen. De focus ligt daarbij op stadsmobiliteit. Dit jaar komt de Tortuga XL op de markt. Eerder al (in 2015) werd de Urban Nomad gelanceerd: een elektrisch aangedreven fietskar.

Over Bubble Post
Bubble Post is gespecialiseerd in first-and-last-mile delivery, maar dan op een ecologische manier. De goederen worden aan de rand van de stad bij Bubble Post afgeleverd waarna ze gesorteerd en gebundeld worden. Het zelf ontwikkeld IT-systeem berekent de meest efficiënte route en voorziet het meest geschikte voertuig. Die voertuigen zijn klein, milieuvriendelijk en snel. Bubble Post is in 2013 gestart in Gent, en al snel uitgegroeid naar de grote steden in België en Nederland. Zijn ambitie is om een oplossing voor stedelijke distributie in zoveel mogelijk Europese steden aan te bieden.
 
Citaten
“Duurzame en efficiënte stadsdistributie is waar we met Bubble Post voor staan. Duurzame oplossingen vinden voor stadsmobiliteit is het stokpaardje van The Opportunity Factory. Het kon niet anders dan dat we elkaar vonden.” - Mattias Decuypere, Operationeel en Logistiek verantwoordelijke Bubble Post

“De enthousiaste reacties van onze Bubble Heroes na de testritten hebben ons over de streep getrokken.” - Mattias Decuypere, Operationeel en Logistiek verantwoordelijke Bubble Post

“We waren al een hele tijd bezig met de ontwikkeling van een elektrische cargofiets, maar de input van de Bubble Heroes heeft ons echt wel geholpen bij het finetunen van deze ‘elektrische fietscamionette’.” - Dirk Verhaeghe, medeoprichter The Opportunity Factory

“De Tortuga XL  is een elektrische cargofiets die met geen enkele andere cargofiets te vergelijken is. Hij kan zonder probleem een bestelwagen in de stad vervangen. Met een laadvermogen van 250kg en 2m3 beschikt hij over de grootste laadcapaciteit in zijn soort.” - Kris Dekeyzer, medeoprichter The Opportunity Factory en medebedenker Tortuga XL

“Deze cargofiets gaat een mooie toekomst tegemoet!” - Wout Baert, Coördinator Fietsberaad Vlaanderen
 
Video’s
Bubble Post official video (English)
https://www.youtube.com/watch?v=KCId6Ocb4vs
Bubble Heroes testen de Tortuga XL
https://www.youtube.com/watch?v=0L4BEXlNqCE
Eerste testritten Tortuga XL
https://www.youtube.com/watch?v=3eOm9d10hi4
Tortuga XL voorgesteld op International Cargo Bike Festival (English)
https://www.youtube.com/watch?v=L3pFZAD43hk
 
Relevante links
www.bubblepost.eu
www.theopportunityfactory.org
www.facebook.com/bubblepost
www.facebook.com/theopportunityfactory
www.twitter.com/BubblePost
www.twitter.com/TheOppFactory
www.linkedin.com/company/bubble-post
www.linkedin.com/company/the-opportunity-factory

Adresgegevens
Bubble Post
Bijenstraat 26
BE-9051 Gent
09 298 06 01
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
The Opportunity Factory
Kortrijksesteenweg 253
BE-9000 Gent
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg10.jpg12.jpg13.jpg14.jpg